Overlevelsesguide



Blog 1

6. september 2024


En  overlevelsesguide til dig der er:

Kvinde, stresset, i overgangsalderen og sensitivitet


Lad os være ærlige – overgangsalderen er for mange, som den ubudne gæst til en fest, der dukker op med en kuffert fuld af hedeture, humørsvingninger og en krop, der pludselig nægter at samarbejde. Og som om det ikke var nok, skal vi også håndtere stress og, for nogle af os, den ekstra krydderi af at være lidt sensitive. Ja, livet har virkelig smidt hele arsenalet efter os!


Stress og overgangsalderen: Hvorfor kan vi ikke bare få en pause?


Når overgangsalderen banker på døren, begynder kroppen at spille sit eget lille hormondrama. Østrogen beslutter sig for at tage på ferie, og pludselig føler vi os som en rutsjebane af følelser. Én dag er vi klar til at erobre verden, og den næste græder vi over en reklame for hundefoder. Det er en tid, hvor vi går fra "Jeg har styr på det hele" til "Hvor er min is?" på få sekunder.

Og som om det ikke var nok, følger stressen med som en irriterende skygge. Du vågner om natten i en sø af sved og tænker: "Nå, så det er det her, alle taler om..." Hormonernes lille spil med din søvncyklus gør, at træthed bliver din faste følgesvend. Og når vi er trætte, ja, så bliver selv små opgaver som at finde nøglerne til en episk skattejagt.


Sensitivitet: Fordi verden ikke allerede var intens nok


Så er der os, de sensitive sjæle, der føler alt... ganget med ti. Har du nogensinde følt dig overvældet af lyden af din egen opvaskemaskine? Eller fået tårer i øjnene, fordi din nabo ser lidt for trist ud? Velkommen til klubben! Når du kombinerer overgangsalderens hormonfest med sensitiviteten, føles det som at leve i en konstant storm af følelser.

Det kan være lidt af en udfordring, når du pludselig opdager, at en skæv bemærkning fra en kollega eller ven sætter dig i gang med at analysere samtalen i flere timer. Du ender med at overveje, om de virkelig hader dig, eller om de bare havde en dårlig dag (spoiler: det er sandsynligvis det sidste). Men hey, det betyder også, at vi har en evne til at se detaljer og nuancer, som andre overser – og det gør os ret fantastiske, ikke?


Hvordan man overlever denne overgang med et SMIL


Okay, så hvad gør vi, når vi står midt i denne hormonelle tornado? Først og fremmest: træk vejret. Nej, seriøst. Mindfulness kan være en livredder i denne tid. Når verden (eller dine hormoner) føles som en lidt for intens virkelighed, kan et par dybe vejrtrækninger hjælpe med at bringe dig tilbage til nuet. Måske husker du også at tage et langt karbad med en bog, som ikke handler om overgangsalderen.


Lær også at sige nej. Hvis nogen inviterer dig til en fest, hvor du ved, at der vil være mange mennesker og høj musik, så vær modig og sig, "Nej tak, jeg bliver hjemme med min dyne og Netflix." Din energi er dyrebar – brug den på det, der virkelig betyder noget.

Og hey, lad os ikke glemme, at sensitivitet er en superkraft. Ja, du hører måske lyden af en flue på 10 meters afstand, men det betyder også, at du er fantastisk til at fornemme andres behov og skabe dybe relationer. Omfavn din sensitivitet, for det er en del af det, der gør dig til den unikke, fantastiske person, du er.


Afslutningsvis


Overgangsalderen kan føles som en turbulent tid, men husk, at det også er en fase, hvor du lærer at tage dig af dig selv på nye måder – med en god portion humor. Hvis du kan grine midt i hedeturen og skifte humør hurtigere, end du kan nå at finde fjernbetjeningen, så er du allerede godt på vej til at klare denne tid med stil. Og husk, der er altid is i fryseren til de dårlige dage!